måndag 1 september 2008

Marängrutor


Du behöver:

Botten:
75 g margarin/smör
1 dl socker
4 äggulor
1 ½ dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
2 msk mjölk

Marängtäcket:
4 äggvitor
2 dl socker

Garnering:
Bär

Gör så här:

1. Rör matfett och socker smidigt med elvisp.
2. Tillsätt äggulorna, en i taget, vispa.
3. Rör i mjölet blandat med bakpulvret och till sist mjölken.
4. Bred ut smeten i en långpanna, 30x40 cm klädd med bakplåtspapper.
5. Vispa äggvitorna till fast skum. Tillsätt socker och fortsätt att vispa marängmassan några minuter.
6. Bred marängen ovanpå smeten i långpannan.
7. Strö över valfria bär (jag använde vinbär).
8. Grädda mitt i ugnen i 150 grader, ca 10 minuter.
9. Förvara i kylskåp! ;-)