onsdag 18 februari 2009

Pepparkaksbiscotti


Du behöver:

100 gram rumsvarmt smör/margarin
2 dl strösocker
3 ägg
7-8 vetemjöl
2 tsk malen ingefära
2 tsk malen kanel
½ tsk malen kryddnejlika
3 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
½ tsk salt

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker poröst, och tillsätt sedan äggen. Vispa sedan men elvispen med degkrokar på. Blanda i de torra ingredienserna och rör till en slät deg. Dela degen i 3 delar, rulla till 3 längder och lägg på bakplåtsklädd eller smord plåt. Grädda i 15 minuter. Ta ut ur ugnen, slå av ugnen och skär längderna i ca. 2 cm breda bitar. Ställ tillbaka plåten i ugnen och låt den stå där medan ugnen svalnar och skorporna är genomtorra och knapriga.

Receptet kommer från boken "Vinterns söta" av Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman.