tisdag 12 augusti 2008

Jordgubbskräm


Det här är ett "ta-vad-du-känner-för-och-vad-du-har-hemma-recept". Det är utan tvekan min absoluta favoritkräm! Speciellt när den är nykokt! ;-)

Vi använde oss av 2 päron och ett äpple som vi skar i småbitar, och så hade vi såklart jordgubbar (vet tyvärr inte hur mycket men man ser vad som är lagom). Varför har man päron och äpplen i en jordgubbskräm, tänker ni säker nu. Men det är helt enkelt för att dryga ut den. Man kan säkert använda tex. nektariner eller plommon istället om man vill. Koka nu alla överstående ingredienser + vatten (vattnet ska täcka frukten och jordgubbarna) i en kastrull tills det är lagom mjukt (man bestämmer själv hur länge den ska kokas). Ta sedan av kastrullen från plattan och tillsätt potatismjöl (utrört i i en kaffekopp med kallt vatten) i lagom mängd. Rör om och sätt kastrullen på plattan igen. När den första bubblan kommer är krämen klar! ;-)

Ni kanske inte blev så klok på det här receptet men om man är tillräckligt sugen på världens godaste kräm så förstår man säkert! ;-)

1 kommentar:

Maud/En bok om dagen sa...

Du har fått en utmärkelse inne hos mig... ;-)