måndag 9 juni 2008

Rulltårta / Drömrulltårta / Chokladrulltårta...

Du behöver:

3 ägg
1 ½ dl socker
1 tsk bakpulver
2 msk kakao
3/4 dl potatismjöl

Fyllningen:

150 g margarin
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Vispa ägg och socker pösigt.
3. Till sätt bakpulver, kakao och till sist potatismjöl och vispa till en jämn smet.
4. Bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper. (Ca 30 x 40 cm)
5. Grädda i max 5 minuter. Men passa den hela tiden för den blir snabbt bränd annars.
6. Ta ut kakan och vänd på ett sockrat bakplåtspapper. Dra bort bakplåtspappret som kakan gräddats på.
7. Gör i ordning fyllningen medans kakan svalnar.

Fyllningen:

1. Låt matfettet bli rumsvarmt.
2. Rör matfett och florsocker till en jämn smet, gärna med elvisp.
3. Tillsätt vaniljsocker och äggulan, vispa ihop till en jämn smet.
4. Bred fyllningen på kakan och rulla ihop.
5. Lägg rulltårtan kallt i kylskåp minst 20 minuter innan du skär den.
6. Förvara rulltårtan i kylskåp!

Orginalreceptet kommer härifrån!

Jag tror att den här kakan går lättare och lättare att göra för varje gång ;) Den var egentligen inte svår att göra och visst ser den ganska lyxig ut? ;)

Inga kommentarer: