söndag 12 oktober 2008

Kycklinglåda med grönsaker


Börja med att skära kycklingfiléer i tunna skivor och lägg dom i en lagom stor form. Hacka sedan vitlöksklyftor och färsk ingefära i supersmå bitar. Man får prova sig fram hur mycket ingefära man behöver, för det varierar hur stark smak dom har. Skär sedan några lökar i strimlor. Fräs nu detta i en vanlig kastrull i olivolja. Fördela över kycklingfiléerna. Gör sedan i ordning såsen på så vis att du häller matlagningsgrädde (vi använde Imat) i en plastskål. Blanda sedan i en rejäl skvätt "Felix - chilisås" (den som är ungefär som ketchup). Och ungefär en tsk av den starka chilisåsen - "Santa maria - sweet chili sause". Häll såsen över kycklingfiléerna och lökblandningen så allt blir täckt. Grädda ca. 1 timme i knappt 200 grader - mitt i ugnen.

Grönsaker:

Hacka valfria grönsaker i småbitar, vi använde paprika, purjolök, morötter, vattenkastanjer. Stek sedan i olivolja och tillsätt soja. Krydda med salt och peppar. Pynta med sesamfrön och solrosfrön.




3 kommentarer:

Anonym sa...

Såna där grönsaksrörar är jag riktigt svag för, det är ju så gott och att dessutom kunna svänga ihop precsi vad man har hemma för stunden!!

Matmor Niina i Nora sa...

Ser så gott ut! =)

Gott och blandat sa...

Det är perfekt för man kan ta precis vilka grönsaker som man är sugen på. Själv tycker jag det är som godast när man även har strimlade bambuskott, men av någon konstig anledning så finns dom inte att köpa på våran mataffär längre...