torsdag 22 maj 2008

Skinksås till pasta

Du behöver (ca. 2 personer):

½ paprika
1/4 gul lök
100 g rökt skinka
1 dl matlagningsgrädde
1 msk vetemjöl
1 dl vatten
½ buljongtärning
1-2 krm curry
½ krm peppar
½ msk tomatpuré

Gör så här:

1. Finhacka paprika, lök, skinka.
2. Vispa ihop grädden och mjölet i en kastrull.
3. Tillsätt vatten, buljontärning, curry, peppar och tomatpuré.
4. Tillsätt paprika, lök, skinka och rör om med en trägaffel.
5. Koka 3 minuter under omrörning.

Den här skinksåsen är supergod, och den går hur snabbt som helst att göra. Jag och min familj äter den till tagliatelle, men det funkar lika bra med vilken pasta som helst! ;)

Tips!
Eftersom jag är allergisk mot mjölkprotein så byter vi ut matlagningsgrädden till "Imat" (en mjölkfri matlagningsgrädde). Om du också är allergisk så vet du nog vilken jag menar! ;)

Inga kommentarer: