måndag 19 maj 2008

Tigerkaka


Du behöver:

2 ägg
2 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
1 ½ tsk bakpulver
50 g margarin
1 dl mjölk
2 msk kakao
1 msk vatten
smör/margarin och ströbröd till formen

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 g.
2. Smörj och bröa en form som rymmer ca. 1 ½ liter.
3. Smält margarinet och låt det svalna.
4. Vispa ägg och socker pösigt.
5. Rör ner mjöl, vaniljsocker och bakpulver.
6. Tillsätt margarinet och mjölken, vispa!
7. Häll 2/3 av sockerkakssmeten i fomen.
8. Blanda kakao och vatten i resten av smeten.
9. Häll på den mörka smeten och dra med en gaffel genom smeten så att den färdiga kakan kommer att se tigerrandig ut.
10. Grädda i nedre delen av ugnen i ca. 35 minuter.

Just den här tigerkakan fick inte så fint mönster, men det är ju smaken som räknas! ;)

Inga kommentarer: