söndag 25 maj 2008

Smulpaj


Du behöver (6-8 personer):

4 dl vetemjöl
3/4 - 1 dl socker
150 g margarin

Fyllning:

Ca 1 liter färska bär
(eventuellt socker och potatismjöl)

Gör så här:

1. Blanda ihop mjöl och socker i en skål.
2. Finfördela margarinet i mjölblandningen med en gaffel eller fingertopparna. Obs! Det ska inte bli en deg, den ska vara "smulig".
3. Smörj en form som är ungefär 25 cm i diameter.
4. Häll bären i formen och fördela sen smuldegen över fyllningen.
5. Grädda pajen mitt i ugnen i 225 grader, ca 20 minuter tills degen fått färg.
6. Låt pajen svalna. Servera med vaniljsås, glass eller grädde.

I den här pajen är det rabarber, men man kan ha tex. blåbär. Jag tycker att den är som godast på sommaren! ;) Man kan även göra denna paj i muffinsfomar.

Inga kommentarer: