tisdag 29 juli 2008

Daimglass

Du behöver:

4 äggulor
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
4 dl vispgrädde
2 dubbel-daim

Gör så här:

1. Vispa äggulor, socker, sirap och vaniljsocker med elvisp 4-5 minuter till en vit fluffig smet.
2. Vispa bara grädden i en egen bunke.
3. Finhacka daimen.
4. Blanda samman äggulesmeten, grädde och daim.
5. Häll smeten i tex. en gammal glassbytta.
6. Frys glassen i minst 8 timmar.

Den här glassen har jag aldrig ätit, av samma anledning som ananaspajen i tidigare inlägg. Men alla övriga familjemedlemmar tycker att det här är den godaste glassen, så då får jag väl lov att lita på dom... ;-) Liksom ananaspajen står min mittensyrra för bakandet av den här daimglassen.

3 kommentarer:

Maud/En bok om dagen sa...

Jag, som inte heller tål mjölk, har inte förstånd att låta bli den här glassen då mittentösen har gjort den. Resultatet blir: himlades ont i magen - men det är det värt. Absolut.

KarinW sa...

nnapetter
Trevlig blogg du har med mycket gott, tittar in igen!

Gott och blandat sa...

Tack! ;-) Det är bara att smita in igen! ;-)