fredag 18 juli 2008

Nonstop-kaka / Jordnötskaka


Du behöver:

3 ägg
4 ½ dl socker
225 g smält margarin / smör
4 ½ dl vetemjöl
3 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
Jordnötter / Nonstop ca. 175 gram
(Blockchoklad till garnering)

Gör så här:

Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt alla övriga ingredienser (utom jornötterna/nonstopen) och vispa. Bred smeten i långpanna och strö över jordnötterna eller nonstopen. Grädda i 200 grader ca. 10 minuter. Låt kakan svalna. Smält blockchoklad, ringla över kakan!

Den här kakan heter egentligen bara jordnötskaka, men eftersom vi alltid byter ut jordnötterna mot nonstop så passar det bättre med Nonstopkaka! ;-) Varning för snabb åtgång!

2 kommentarer:

Maud/En bok om dagen sa...

Och de hade ju hunnit ta slut till dess att jag kom hem igen...
*mutter-mutter-mutter*

Baka nya! ;-)

Gott och blandat sa...

Haha, vi får väl se... ;-)