
Du behöver:
Botten:
150 g maragrin / smör
2 msk socker
3 dl vetemjöl
Fyllning:
2 ägg
3 ½ dl farinsocker
1 ½ dl kokosflingor
1 ½ dl grovhackade hasselnötter
1 tsk vaniljsocker
2 tsk vetemjöl
Garnering:
Florsocker
Gör så här:
Smörj en liten långpanna (20 x 30 cm). Rör samman smör och socker, tillsätt mjölet. Tryck ut degen i långpannan och grädda i 200 grader, 10 minuter. Gör under tiden fyllningen genom att vispa ägg och farinsocker pösigt. Tillsätt kokos, nötter, vaniljsocker och vetemjöl. Bred fyllningen över den förgräddade kakan. Grädda ca. 15-20 minuter. Skär i rutor medan kakan ännu är varm. Sikta över florsocker.
Obs! Dubbel sats till normalstor långpanna. ;-)
2 kommentarer:
Tacktack! Men jag brukar skriva ut recepet, men tekakan på bilden köpte jag på ett café :) Vilken smaskig kaka du har bakat, den kanske man måste prova någon gång! Ha det bra!
TACK snälla:)!!
Det där ser inte så dumt ut heller!
http://mariaskakburk.blogg.se
Skicka en kommentar